H+D
Hissning och dissning. Japp, dax för det en en gång !
Jahapp.. hehe, vad har jag kommit på den här gången då..
Jo men så här , som jag har nämnt förut så har jag ett stort intresse för matlagning och bakning . Och I dag ! Då tänkte jag som så , att jag skulle börja med att hissa två favoriter när det gäller matlagning och bakning och dessutom dissa en rätt,ett bakverk.
Börjar med en stor favorit när det gäller "mat", ( Är en stoooor fan av indisk mat , men idag tänkte jag hissa en av mina andra favoriter )som jag faktiskt kom och tänka på eftersom vi åt detta i helgen . - Lax ! Finns ju inte mycket som är så gott. Och här är ett recept som råkar vara en stor favorit!
Räcker nog till cirka ..4 personer kanske..
* 4 lax filéer.
* 5 dl cremé fraiche
* 1/2 dl grädde
* 150g riven västerbotten ost
* 2msk hackad gräslök
* Salt+citronpeppar.
Tillbehör:Potatis + en god sallad.
Och det är så jäklans enkelt! Det behöver inte alls vara komplicerat för att vara gott! Blanda bara i hop alla ingredienser , och smaksätt själv med salt och citronpeppar, häll sen bara "såsen" över laxfiléerna ( Salta och citronpeppra dock dom också innan! ) Och in i ugnen på 200grader i cirka 30 min. Så jävla äckligt gott!
Okej , till en av mina favorit efterrätter då! :) Som råkar vara "glace au four" , gratinerad glass helt enkelt . Vilket kanske låter lite konstigt, men inte alls!
Även detta suuuper enkelt!
Även detta recept till 4 pers.
Börja med att göra en vanlig hederlig sockerkaka, vill du smaksätta den med nått så fine.
Och det tror jag ni har recept själva till!
När den är klar låter ni den svalna helt.
Blanda sedan 4 dl bär ( valfritt vilka, jag gillar dock att blanda hallon och björnbär till detta.)
med en 1/2 dl socker , och låt dom stå och suga åt sig ett tag.
Gör marängen som ska vara toppen under tiden, genom att vispa 3 äggvitor med 1 dl socker i en rostfri bunke med elvisp under vattenbad. När smeten börjar bli "marängliknande" och sockerkristallerna smält, Ta av den från vattenbadet och fortsätt vispa marängen tills den svalnat , du vet om marängen är klar genom att göra det klassiska "marägtestet". Ni vet , man ska kunna hålla bunken upp och ner utan att marängen åker ut .;)
Och nu ni! Är det bara att ta fram fyra portionsformar , lägga i en skiva sockerkaka i botten , skeda ut bärblandningen , och över detta skopar ni på lite vanlijglass. Sedan täcker ni det hela med marängen ! Se till att all glass täcks!
Ställ sedan in formarna i ugnen på 250 grader/grill , med ugnsluckan på glänt! Håll koll på dom hela tiden! Detta tar bara någon minut , ta sedan ut dom när marängen börjat blivit gyllene.
Ät dom sedan ganska direkt!
Jag lovar er , detta är en efterrätt som kanske inte låter så mkt för världen . Men gash , har ni inte testat den ..Gör det för fan!
Okej .. Ska även försöka mig på två snabba dissningar. Och dom får gå till dom få saker jag inte klarar av .
Vilket är , 1: Flygande jacob ( eller mat med vidrig varm banan överhuvud taget..)
2:Desserter med körsbär. Nej , det är absolut ingen för mig! Är inget fan av körsbär över huvud taget . Surt , sliskigt och inte gott.
Hoppas att jag inte har tråkat ut er totalt med mitt lilla plötsliga "matinlägg" , men tar ni er tid och testar dom här recepten. Så kommer ni tacka mig sen. Jag lovar!
Glace au four. Här toppat med lite mandelspån , vilket är valfritt.
Big no,no for me.
Jahapp.. hehe, vad har jag kommit på den här gången då..
Jo men så här , som jag har nämnt förut så har jag ett stort intresse för matlagning och bakning . Och I dag ! Då tänkte jag som så , att jag skulle börja med att hissa två favoriter när det gäller matlagning och bakning och dessutom dissa en rätt,ett bakverk.
Börjar med en stor favorit när det gäller "mat", ( Är en stoooor fan av indisk mat , men idag tänkte jag hissa en av mina andra favoriter )som jag faktiskt kom och tänka på eftersom vi åt detta i helgen . - Lax ! Finns ju inte mycket som är så gott. Och här är ett recept som råkar vara en stor favorit!
Räcker nog till cirka ..4 personer kanske..
* 4 lax filéer.
* 5 dl cremé fraiche
* 1/2 dl grädde
* 150g riven västerbotten ost
* 2msk hackad gräslök
* Salt+citronpeppar.
Tillbehör:Potatis + en god sallad.
Och det är så jäklans enkelt! Det behöver inte alls vara komplicerat för att vara gott! Blanda bara i hop alla ingredienser , och smaksätt själv med salt och citronpeppar, häll sen bara "såsen" över laxfiléerna ( Salta och citronpeppra dock dom också innan! ) Och in i ugnen på 200grader i cirka 30 min. Så jävla äckligt gott!
Okej , till en av mina favorit efterrätter då! :) Som råkar vara "glace au four" , gratinerad glass helt enkelt . Vilket kanske låter lite konstigt, men inte alls!
Även detta suuuper enkelt!
Även detta recept till 4 pers.
Börja med att göra en vanlig hederlig sockerkaka, vill du smaksätta den med nått så fine.
Och det tror jag ni har recept själva till!
När den är klar låter ni den svalna helt.
Blanda sedan 4 dl bär ( valfritt vilka, jag gillar dock att blanda hallon och björnbär till detta.)
med en 1/2 dl socker , och låt dom stå och suga åt sig ett tag.
Gör marängen som ska vara toppen under tiden, genom att vispa 3 äggvitor med 1 dl socker i en rostfri bunke med elvisp under vattenbad. När smeten börjar bli "marängliknande" och sockerkristallerna smält, Ta av den från vattenbadet och fortsätt vispa marängen tills den svalnat , du vet om marängen är klar genom att göra det klassiska "marägtestet". Ni vet , man ska kunna hålla bunken upp och ner utan att marängen åker ut .;)
Och nu ni! Är det bara att ta fram fyra portionsformar , lägga i en skiva sockerkaka i botten , skeda ut bärblandningen , och över detta skopar ni på lite vanlijglass. Sedan täcker ni det hela med marängen ! Se till att all glass täcks!
Ställ sedan in formarna i ugnen på 250 grader/grill , med ugnsluckan på glänt! Håll koll på dom hela tiden! Detta tar bara någon minut , ta sedan ut dom när marängen börjat blivit gyllene.
Ät dom sedan ganska direkt!
Jag lovar er , detta är en efterrätt som kanske inte låter så mkt för världen . Men gash , har ni inte testat den ..Gör det för fan!
Okej .. Ska även försöka mig på två snabba dissningar. Och dom får gå till dom få saker jag inte klarar av .
Vilket är , 1: Flygande jacob ( eller mat med vidrig varm banan överhuvud taget..)
2:Desserter med körsbär. Nej , det är absolut ingen för mig! Är inget fan av körsbär över huvud taget . Surt , sliskigt och inte gott.
Hoppas att jag inte har tråkat ut er totalt med mitt lilla plötsliga "matinlägg" , men tar ni er tid och testar dom här recepten. Så kommer ni tacka mig sen. Jag lovar!
Glace au four. Här toppat med lite mandelspån , vilket är valfritt.
Big no,no for me.
Kommentarer
Trackback